Budgetteren – Lees hier hoe je elke maand geld over kunt houden

31 jul

geldOp deze website vind je altijd allerhande informatie en tips over manieren waarop je geld kunt besparen. Veelal kun je dit doen door gebruik te maken van aanbiedingen, kortingscodes en andere acties. Maar dit artikel gaat over budgetteren. Je zult hier alles lezen over het bijhouden van je kasboekje en hopelijk blijft er daarna geen stukje maand over aan het einde van je salaris.

Omgaan met geld

Dit is misschien wel de meest belangrijke tip en die luidt ‘ leef naar je inkomen’. Er zijn heel veel mensen die nog een stukje maand overhouden aan het einde van hun salaris maar als je goed bijhoudt wat erin komt en eruit gaat is er niks aan de hand, mits je jezelf aan deze afspraken kunt houden. Vroeger was het ‘ potjessysteem’ een heel normaal verschijnsel. Mensen stopten geld in potjes om het te reserveren voor onvoorziene uitgaven of om te sparen voor een bepaald doel. Omdat tegenwoordig (bijna) iedereen zijn geld per bank krijgt is het lastig om het geld in een virtueel potje te stoppen. Toch kun je elke maand automatisch geld naar je spaarrekening laten overboeken of contant geld in een spaarpot stoppen.

Verder is het belangrijk om te kijken naar het geld dat je daadwerkelijk hebt. Houdt geen rekening met geld dat je misschien krijgt, zoals een bonus of uitkering want voor je het weet gebeurd het onverwachte en ben je een stap verder van huis.
Een tip waar ik altijd gebruik van maak is om de bedragen die ik binnen krijg af te ronden naar beneden en de uitgaven af te ronden naar boven, zo houdt ik een visueel reserve over. Daarnaast is de gouden regel: neem geen lening, probeer niet rood te staan en spaar waar mogelijk!

Een sport

Waarschijnlijk is het de eerste perioden erg lastig om rond te komen van een klein budget maar na een tijdje weet je vast niet beter en gaat het een stuk makkelijker. Zoek voor je zelf ook uit waarop je makkelijk kunt besparen zonder dat je hier in eerste instantie veel hinder van ondervindt. Een digitaal kasboek bijhouden is erg handig en bij veel banken kun je dit doen als je inlogt om je rekeningen te bekijken.

Tips om zuinig met geld om te gaan

-Zet abonnementen van de krant, tijdschriften, sportschool etc stop. Je kunt de meeste dingen vast van vrienden of familie lenen en ga zelf opzoek naar een work out die je gemotiveerd houdt. Stap eens wat vaker op de fiets of begin met hardlopen.
-Bekijk en vergelijk de abonnementen van GWL, Telefonie, Tv en Internet. Vaak kun je een hoge korting krijgen als je nieuwe klant bent bij een nieuwe aanbieder. Zorg wel dat je alles tot in de details hebt uitgezocht voordat je overstapt.
-Maak gebruik van gratis producten die je via deze en nog talloze andere sites kunt ontvangen of aanvragen.
-Als je alleen bent is het vaak voordeliger om met meerdere personen samen te koken en eten. Bel eens wat vaker vrienden of familie op en naast dat het gezellig is deel je ook de kosten.
-Stop al je kleingeld in een potje. Aan het einde van het jaar zul je zien dat je een aardig bedrag bij elkaar hebt gespaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: